Previše estrogena

Estrogen je ženski hormon koji počinje da se luči početkom puberteta kod devojčice pa do menopauze. Utiče na rast grudi i svih ženskih karakteristika. Današnja ishrana je puna estrogena, pa zbog toga pubertet kod devojčica počinje pre vremena.
Višak estrogena u ženskom telu prouzrokuje razdražljivost i agresivnost, kod muškaraca smanjuje nivo testosterona, što ima za posledicu, smanjenu potenciju.

Od namirnica koje unosimo u organizam najviše estrogena ima u soji, a i mesu ako je stoka hranjena sojom. Brza hrana pljeskavice i hamburgeri su puni soje.
Višak estrogena prouzrokuje rak dojke i rak materice. Anti bebi pilula takođe sadrži estrogen i treba je izbegavati, isto tako kao i brzu hranu. Dugotrajni povišeni nivo estrogena, može uticati na dobijanje šećerne bolesti

Prosečna veličina ženskih grudi u Engleskoj je bila B  1945, a sada je D ( što nije loše za muški rod koji voli velike grudi), ali se povećalo broj žena koje dobijaju rak dojke, rak materice i šećerne bolesti, što je poosledica unošenja u organizam previše estrogena.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s