Muški orgazam

Žene znaju malo o muškoj seksualnosti skoro kao i muškarci o ženskojseksualnosti. Postoje velike razlike između ženskog i muškog orgazma.
Muško telo stvara spermu svake sekunde. Gomilanje sperme stvara napetost kod muškarca. Ejakulacija ga oslobađa napetosti za izvesno vreme.

Muški orgazam  i ejakulacija se kod velike većine muškaraca poklapaju, pa mnogi misle da su ejakulacija i orgazam jedno te isto. Muškarac može imati orgazam bez ejakulacije,  ejakulaciju bez orgazma i naravno orgazam sa ejakulacijom. Posle ejakulacije treba da prođe izvesno vreme da bi muškarac
mogao da ejakulira ponovo (kod mladih muškaraca pola sata sat kod starijih više). Posle prve ejakulacije za drugu je potrebno više vremena, muškarac ejakulira manje sperme i orgazam je slabiji.

Za treću ejakulaciju posle kratkog vremena treba još više vremena, količina sperme je još manja i orgazam još slabiji.
Četvrta ejakulacija verovatno neće ni biti sa orgazmom, a peta sigurno. U principu više vremena izmeću dve ejakulacije rezultira lakšem postizanju orgazma, jačim orgazmom i većom količinom sperme.
Kod nas žena je obrnuto. Što je kraće vreme izmedju dva orgazma to ga lakše postižemo. Prvi orgazam se u vodu baca, drugi je bolji, a treći već onako kako treba.

Ima muškaraca koji ne vole da ejakuliraju svakoga dana. Vole da imaju seks sa ženom ali ejakuliraju svakog drugog dana (tako im je orgazam jači). Neke žene muško neejakuliranje shvataju pogrešno, da nisu dovoljno uzbudljive ili da je on bio sa nekom drugom ( ni to nije isključeno kod nekih muškaraca).

Mali, mali procenat muškaraca moše da ima orgazam bez ejaculacije. Onda može da ima više orgazama tokom jednog seksualnog odnosa. Svaki muškarac to može da nauči (Tantra), ali to je već visoka škola seksa koju mnogi upišu a retko ko završi.

5 odgovora na “Muški orgazam

 1. slobodan hadzibegovic

  Korisno… kamo sreće da se deci ovako lepo objasni (zavisno od uzrasta, naravno) nego ne samo da ne znaju o suprotnom polu ništa nego i svoje telo ne poznaju. A to je greška, moramo prvo sebe upoznati 🙂

  Pozdrav od virtuelnog komšije koji se zalaže za kvalitetnu i istinitu informaciju 🙂
  http://noviinternet1987.wordpress.com

 2. ima li šta lepše od orgazma?…

  ima, 2 i više orgazma 🙂

 3. Odavno se spremam da napišem komentar, mislim da imam dobre argumente – protiv …

  Moram da se osvrnem na poslednju rečenicu : “ To je visoka škola seksa koju mnogi upišu …“ Moj muž ( 54 ) je tu školu upisao pre 30-ak godina i ne da je završio, nego je doktorirao ! Bila sam zadivljena njegovim umećem ! Ali, ne lezi vraže… Sad nastaju problemi sa prostatom, koji su u direktnoj vezi sa odlaganjem ejakulacije, što je potvrdio i urolog. Moj muž nije ni pušač, niti pije, uravnoteženo se hrani, ali je vrlo često u mladosti imao orgazam bez ejakulacije, baš zato da bi bio jači ! E, sad mu se obilo o glavu ! Presela mu Visoka škola jer se kljuka lekom za BHP. Kao da jedan ali vredan orgazam nije dovoljan, nego mora da ih bude više. Ako je i od Tantre, previše je. Da bi prostata bila zdrava potrebno je i redovno “ pražnjenje“ mošnica, nikako zadržavanje. Samo govorim iz ličnog tj. našeg bračnog iskustva, verujte! Naravno, biće i komentara protiv ovoga, a i odobravanja, svako ima pravo na svoje mišljenje.
  Sve najbolje !

  • Tantrički orgazam bez ejakulacije nije opasan ako se praktikuje kako treba. Na kraju posle višestrukih orgazama može se ejakulirati. Za tantru je uvek poželjan učitelj ili učiteljica. To nije laka tehnika i može odvesti na pogrešan put.

 4. Suviše često muško svršavanje nije dobro. Jednom do dva puta mesečno je idealno.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s