Disanje i orgazam

Mnogo devojaka i zena koje imaju problem sa postizanjem orgazma imaju problem sa pravilnim disanjem. Disanje je automatski proces ali se voljno može korigovati. Duboko sporo disanje smanjuje uzbuđenje. Takvo disanje je tantrička tehnika za muškarce, ona smanjuje uzbuđenje i muškarac može izbeći ejakulaciju (posle koje je obično sve gotovo) onda može disati duboko i brzo i tako izazvati orgazam bez ejakulacije. Ako dobro uvežba tehniku može imati više orgazama bez ejakulacije. Znaći duboko ubrzano disanje vodi ka orgazmu (puls se ubrzava) Duboko polagano disanje vodi ka relaksaciji i udaljava od orgazma. Uz pomoć dubokog bržeg disanja žena može doživeti orgazam i ako joj se stimulišu samo bradavice ili doživeti orgazam (orgazmičke kontrakcije) bez ikakve stimulacije. To nije neki naročiti orgazam ali pokazuje koliko je disanje važno.
1
Wilhelm Reich u svojoj knjizi Die Funktion des Orgasmus piše takođe o disanju i autoorgazmu. Evo vežbe za žene: Lezite na krevet na leđa raširite noge i savijte noge u kolenima. Stopala treba da vamdodiruju krevet. Dišite duboko i brzo (otprilike jedan udisaj i izdisaj svakesekunde) i posle samo pet šest takvih udisaja i izdisaja uslediće orgazmićkekontrakcije karlice.

Žene ne treba da odlažu orgazam jer su po prirodi multiorgazmički pol, dok muškarci to nisu i to moraju da nauče.

Voljno duboko i brzo disanje uz stimulaciju clitorisa vagine ili bradavica skoro svaku ženu vodi do orgazma. Posle desetak, dvadesetak ili više puta proces postaje automatski. Nije potrebno voljno duboko ubrzano disanje ono će početi automatski kada počne i stimulacija.

Mnoge žene prigušuju svoje disanje jer zaboga neko može da ih čuje i tako redukuju svoj orgazam. Ako hoćete dobar pravi orgazam ne smete da se prigušujete. To ne znači da treba da se derete iz sve snage već da prirodno dišete, primereno stimulaciji i budete bučne koliko ste prirodno bučne.
Ja sebe ne prigušujem i verujem da komšije uživaju. Za komšinice ne znam.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s